Saturday, December 4, 2010

Arabesque tea

The fabulous Bierkeller in Tübingen served for a long time my absolute favorite winter drink: Arabesque tea. Of course they did not reveal their exact recipe, but the ingredients are easy, there is not much that can go wrong.



Preparation time: 10 minutes
Suggested music: Azam Ali (for example this song)

Ingredients (for 1 glass of tea):
  • 300 mL water
  • 1 mint tea bag
  • some mint leaves
  • 1/2 lime
  • 4 tablespoons strawberry syrup
  • brown sugar (optional)

What to do:
  1. Bring the water to a boil and pour in a glass with the mint tea bag. 
  2. Wash the mint leaves and add into the glass.
  3. Squeeze the lime and add the juice to the tea. You can also make the caipirinha-like version and add pieces of the lime to the tea directly.
  4. Add the strawberry syrup. The exact amount depends on the sweetness of your syrup, and if it is sufficiently strawberry-flavored, but still too sour, add some brown sugar.
  5. After 10 minutes, remove the tea bag and enjoy.

3 comments:

  1. das sieht total lecker aus!
    Aber Erdbeere? *sich nicht traut*
    Ich glaube ich schütt nen anderen Sirup dazu. und das mit der Erdbeere wird irgendwann mal getestet. Vll in Tübingen selbst *lach*

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  2. Hast du etwas was gegen Erdbeeren? *grimmig guck* :-p

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  3. oh nein Erdbeeren sind toll!
    Habe sie vor 2 Jahren wieder entdeckt und lieben gelernt. Sind sehr lecker. Aber nur als richtige Frucht. Marmelade o.ä. mag ich in Erdbeer-Geschmack nicht.

    Schmeckt mir also ein Erdbeersirup?

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