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Zubereitungszeit: 60 minuten
Musik: Öxxö Xööx - der Name ist so putzig! Und die Musik sehr hübsch.
Zutaten:
- 2 Zwiebeln
- Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen
- 1 kg Tomaten
- 100 mL Rotwein
- Pfeffer, Salz, italienische Gewürze (mindestens Oregano und Thymian)
- 125 g Oliven
- 150 g Cashews
- 150 g Sojagranulat
- Hafer- oder Sojasahne (optional)
- Lasagneplatten
- Hefeschmelz (siehe unten)
Zubereitung:
- Zwiebeln würfeln und in einem großen Topf in Olivenöl anbraten. Knoblauch zerkleinern und dazugeben.
- Tomaten würfeln und mit dem Wein dazugeben. Offen kochen lassen, damit es eindicken kann.
- Nach Lust und Laune die Gewürze dazugeben, 20 Minuten kochen lassen.
- Oliven halbieren und mit den Cashews dazugeben. Sojagranulat und optionalen Schuss Hafersahne hinzufügen.
- Abwechselnd Soße und Lasagneplatten in eine Auflaufform schichten.
- Hefeschmelz* machen und darüber geben.
- Im Ofen bei 180-200 °C 15-20 Minuten backen. Wenn die Lasagneblätter weich ist, ist die Lasagne fertg. Gen Ende kann man noch kurz die Grillfunktion anschalten, so vorhanden, um dem Hefeschmelz etwas Kruste zu verpassen.
*Hefeschmelz: Hier unser famoses Hefeschmelzvideo:
If there ever was a vegan lasagna contest, the most wonderful man in the world would certainly win! Recipe for two very hungry vegans, or those who like cold lasagna for breakfast.
Preparation time: 60 minutes
Suggested music: Öxxö Xööx - the name is so cute! And the music is very nice.
Ingredients:
- 2 onions
- olive oil
- 2 cloves of garlic
- 1 kg tomatoes
- 100 mL red wine
- pepper, salz, italian herbs (at least oregano and thyme)
- 125 g olives
- 150 g cashews
- 150 g granulated soy flakes
- oat or soy cream (optional)
- sheets of lasagne
- nooch sauce
What to do:
- Dice the onions and saute them in a bit pot in olive oil. Mince the garlic and add.
- Dice the tomatoes and add, together with the wine. Let boil without lid so liquid can escape.
- Add the spices depending on your mood and let boil for about 20 minutes.
- Slice the olives in half and add with the cashews. Add the granulated soy flakes and cream if using.
- Take a casserole dish and add alternating layers of the tomato sauce and lasagne sheets.
- Prepare nooch sauce (see subtitled video above) and add over the lasagne.
- Bake in the oven at 180-200 °C for 15-20 minutes. It is done when the lasagne sheets are not hard anymore. If your oven has a grill setting, you can activate it in the end to give the nooch sauce a crust.
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